Navštěvníci teď tu bude spousta kritiky..Neboť musím dohnat resty a splnit sliby.

Svěží sladká neřest..

13. května 2010 v 11:30 | © Nariel |  Něco sladkého
Tuto svěží dobrotu si ráda dělám v zimě, abych si obohatila pochmurné dny.. Nebo v létě, protože příjemně osvěží...
Každopádně pokud ji uděláte i pro svou drahou polovičku, rozhodně se do vás zamiluje..
Je to jednoduché zvládne to i nekuchař..(velká možnost variací, dle chuti)
a zaručuji vám, že je to jako droga, pokud ochutnáte, nedokážete skončit..(nebo jsem takhle nemocná jen já:-D)

Co budeme potřebovat:

Formu na dort
(kulatou s plochým dnem, nejlépe s oddělávacím bokem)

Alobal
Větší balík dětských piškotů
2 kysané smetany (250ml)
1 smetanu na šlehání - šlehačku (250ml)
1 vanilkový cukr
Ovoce ve sladkém nálevu (zavařeninu-sklo či konzerva)
nejradši kombinuji broskve a jahody, nebo broskve a ananas
jinak můžete použít mandarinky, maliny, borůvky, hrozny, banán čerstvý pozor zhnědne, a kiwi pozor každému nehutná..


I.- Nejdříve si obalíme-vysteleme dortovou formu alobalem-zevnitř (utrhneme si dva větší obdelníky alobalu a přeložíme křížem přes dortovou formu a protlačíme opatrně na dno, konce budou trčet, jen je zatím ohněte dolů,budou pak sloužit jako poklop-komu to nevyjde nic se neděje,na poklop si můžete utrhnout další alobal)

II.- Pak si připravíme ovoce (půlené broskve nakrájejte na plátky tak o velikosti 5mm, větší jahody přepůlte nebo rozčtvrťte, pokud máte ananas na kostky nic překrajovat nemusíte

III. Teď je čas na přípravu krému. Do mísy dejte 2 kysané smetany a promíchejte s vanilkovým cukrem. Ušlehejte šlehačku a opatrně přidejte do mísy s kysanou smetanou, vše opatrně promíchejte. (pozor nekoštovat je to dobré, ať vám něco zbyde)

IV. Teď spojíme ingredience dohromady ve formě vrstev. Do vystlané dortové formy naskládejte dětské piškoty, plochou stranou dolů až zaplníte celé dno. Pak přijde na řadu krém, asi ve výšce 1cm,hezky ho stěrkou zatlačte mezi piškoty a zahlaďte do rovna. Další vrstva bude ovoce, do středu dejte (jahody nebo ananas či jiné ovoce..) okolo krajů dejte plátky broskví (jako na hodinovém ciferníků). Další vrstva opět piškoty, zaplňte jimi celou plochu. Další vrstva opět krém..A tak pokračujeme až je forma plná, poslední vrstva je z krému.

Dortovou formu přikryjeme alobalem ze stran a nebo utrhneme nový a uděláme si víko.

Tajemství této pochutiny, je vsakování:-D. Hezky tuto dortovou formu odneste do lednice a nechte uležet nejméně jeden den (čím déle tím lépe) všechny vrtvy se hezky prolnout a piškoty nasakují všechny ty dobroty. Až budete chtít krájet, bude všechno hezky ztuhlé a sťavnaté. Oddělejte bok z dortové formy rozevřete alobal a krájejte na klínky..


Pokud to teda vydržíte, já když mám depresi, nedokážu přestat a žádné krájení mě nezajímá, stačí mi lžička či vidlička a potom je celý dort můj..

Dobrou chuť...

Nariel:

Zakázáno dál volně šířit!!

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Dem :** Dem :** | Web | 13. května 2010 v 15:01 | Reagovat

Máš mocinky krásňoučkej blog. Úplně ti ho závidím...:D

2 Silver♥Rose Silver♥Rose | Web | 13. května 2010 v 18:50 | Reagovat

Tenhle recept znáám a miluju:-) Nejsi sama;-)

3 Temprence Temprence | E-mail | Web | 17. května 2010 v 20:33 | Reagovat

Och, tento dezert my vždycky dělala babička když jsem byla malá. Ale ona mi ho dělá i teď, ale tím jsem jen chtěla říct, že mám na něj krásný a sladký vzpomínky :-)

4 Nariel Crash Nariel Crash | Web | 17. května 2010 v 20:38 | Reagovat

[3]: jj i já to mám od babičky:-)
No jo babičky šikulky:-)

5 Lady Nala Lady Nala | 4. října 2010 v 14:41 | Reagovat

Jé to vypadá zajímavě zkusím to :) A fotka není k dispozici? :D

6 Nariel Crash Nariel Crash | Web | 5. října 2010 v 13:13 | Reagovat

[5]:Zkusím poději doplnit. Ale je to tak dobré, že to rychle zmizí:-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
tvorba-n.blog.cz
Layout©Nariel-2011/03|Font: Jellyka-Le grand saut; Bernard MT Condensed;
tvorba-n.blog.cz